Lieve lieveling 

Nadat ik tot over m’n oren verliefd was geweest op haar, dacht ik nooit meer verliefd te kunnen worden op iemand anders. Zij was m’n maatje, mijn oorlogsmakker, mijn zachte thuishaven, mijn lieve lieveling. Niemand beroerde ooit mijn hart en ziel zoals zij dat deed. 

En dat doet ze nog steeds :). De verliefdheid ging uiteindelijk voorbij en hoewel we nog steeds als vrienden door het leven gaan, maakte deze toch plaats voor een diep houden van. Bij haar kom ik thuis, een knuffel was nooit zo innig als de hare.

Mocht ik kunnen kiezen, dan zou ik haar alle dagen zien, al was het maar kort en al was het maar om haar aan mijn liefde voor haar te doen herinneren. Maar ik heb niet altijd te kiezen. Agenda’s zijn druk en afspreken is soms niet evident. 

Behalve dit weekend. Dit weekend was een Elien-Liisa weekend. We deden toffe dingen samen maar genoten vooral van het samenzijn. Een prima manier om het weekend door te brengen, als je ’t mij vraagt!

Tijdens zo’n weekend besef ik des te meer: Met haar wil ik oud worden, gewoon om met z’n tweetjes op een bank te kunnen zitten en genietend van elkaars gezelschap te mijmeren en terug te blikken op de intense vriendschap.

En dus wil ik haar daarvoor bedanken. Maar ook voor al de liefde, al de mooie tijden, voor elk moment van de afgelopen 6,5 jaar dat ik samen met haar mocht doorbrengen, voor elke lach, elke traan, elk moment van erkenning en elk moment dat ze voor me supporterde, voor alle uren dat ze naar me luisterde, voor de mopjes, de lieve schouderklopjes, het respect dat ik van haar kreeg en de keren dat ze gewoon zwijgend naast me zat omdat dat voldoende was. voor al die dingen en nog voor zoveel meer: merci! 

Advertenties

8 gedachtes over “Lieve lieveling 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s