Utopia

Ik ben al een tijdje bezig met een project rond Utopia. Het doel is om met mensen met een slachtoffer-ervaring en daders kunst te maken. Op het programma: theater in de gevangenis, zang met gedetineerden, digital storytelling en een afsluitende tentoonstelling. Een zeer boeiend project, als je ’t mij vraagt!

Dit weekend zijn we op weekend. Ik koos ervoor om niet in de gevangenis te komen. Te confronterend, te dicht op m’n vel. Geen toneel of zang voor mij dus.

Ik werkte vandaag aan de digital storytelling. Hierbij schijf je een stukje tekst rond, in ons geval, je slachtoffer-ervaring. Je spreek je dit in en plaatst er beelden bij. We gingen stapsgewijs aan de slag: via schrijf- en beeldoefeningen bouwden we het eindelijke verhaal op.

Creatief aan de slag gaan is echt wel mijn ding. Ik leefde me volledig uit met het finetunen van mijn tekst en het zoeken van de beste afbeeldingen.

Door het zware thema was het best wel een hevige dag. Het creatief uitleven maakte dat ik hier eerst niet meteen mee bezig was. Ik werkte resultaat-gericht tegen een aardig tempo zonder stil te staan bij mijn gevoel. Tot de avond viel..

Er overviel me een gevoel van onrust. Terugkijkend op de dag besefte ik dat deze er al de hele tijd zat, maar ik ving hem niet eerder op.

Na het avondeten zette ik me even apart. Ik speelde nog eens op mijn gitaar en zong hierbij. Deugddoend!

De avond sloten we af met z’n allen aan de open haard. We zongen, deelden en lachten samen.

Gezelligheid troef!

Advertenties

4 gedachtes over “Utopia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s