Theater

En daar was ie dan.. Het langverwachte theater van ons project. In samenwerking met enkele gedetineerden maakten enkele van onze groep een parel van een theatervoorstelling. Niet enkel het deel van mijn verhaal dat er in verwerkt zat maakte het spannend, ook de locatie liet mij niet koud: de gevangenis.

Jaren geleden deed ik een aantal jaar vrijwilligerswerk in Leuven Centraal. ik deed dit geheel op automatische piloot veronderstel ik. Niet nadenken over het feit dat je zelf slachtoffer werd en niet stilstaan bij het dadergegeven maakten dat ik dit kon. Maar ontkennen lukt al langer niet meer. De impact op mijn leven is te groot, de ravage enorm.

Het eerdere bezoek aan de gevangenis sloeg ik om die reden af. Te pijnlijk, te confronterend.

Ik koos er echter wel voor om naar de voorstelling te gaan kijken. Uit nieuwsgierigheid om wat Danny met mijn verhaal deed, vanuit een gezond erkennend stuk en de wens om dit te kunnen delen met de persoon die met me mee ging. En om haar te steunen. Ze zette mijn rol zo mooi neer. Zo echt. Zo broos en toch heel sterk tegelijk. Haar vertolking ging bij velen door merg en been. En weer besefte ik hoe goed zij mij kent.

Zoals verwacht werd het een loodzware avond. Ik was door het aanslepend slaaptekort al uitgeput. Daarnaast maakte de gevangenis een enorme indruk op mij en het theater greep me echt naar de keel.

Ik haakte nogal overstuur na vijf van de zes delen af en werd door de fantastisch lieve begeleiders van het project opgevangen met een drankje in de ‘backstage’.

Nu, 2 avonden later, blijf ik sprakeloos achter. De indrukken zinderen enorm na, maar ook het gevoel gesteund te zijn.

Merci!

71949306001163d81ea2e167177876bf-2016-06-29_09_18_56-jpeg_utopia_tussen_daad_en_droom

Note to self: Delen helpt! 🙂

Advertenties

Een gedachte over “Theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s