Feestdagen

Vanavond sluiten we het jaar 2016 af. Voor velen een gezellig gebeuren met feestelijke wensen en goede voornemens. Niet voor mij. Ik koos ervoor mij vanavond nuttig in te zetten. Om niet alleen te zijn.

De feestdagen zijn elk jaar weer een gevecht met eenzaamheid, donkerte en lastige maaltijden. Dat was dit jaar niet anders.

Vroeger mochten ze die feestdagen afschaffen van mij. Een best wel egoïstische wens, dat besef ik. De laatste jaren waren er zo veel mooie dingen in mijn leven die maken dat ik ze wel leer appreciëren, denk ik.

Al vierde ik dit jaar wel: Ik had een prachtig warme kerstavond bij Eva & haar gezin en ook met Elien en mijn moeder bracht ik een leuke, gezellige en warme avond door waarin we via enkele vragen terugblikten op 2016 en de momenten die we daarin samen doorbrachten.  Het was een mooie, verbindende avond.

Maar toch voel ik me de laatste weken niet top. En dat is een understatement.

Hier lichtte ik daarover enkel een tipje van de sluier op. De demonen in mijn hoofd maakte dat delen moeilijker werd. Het is sowieso makkelijker die sterke kant van mezelf te laten zien. Veiliger. Minder confronterend voor mezelf.

Dat dit niet delen maakt dat ik een stukje zorg misloop, besefte ik de laatste weken met de hulp die ik kreeg maar al te goed. En u voelt mij misschien al aankomen, maar hier mijn (eerste) voornemen voor 2017:

In 2017 neem ik mij voor (meer) te zorgen voor het kwetsbare stuk in mij. Op tijd en stond rusten, veiligheid opzoeken en niet voorbij gaan aan mijn nood naar zorg. Want het stuk is er toch, of ik dit nu wil of niet. Ik kan er dus maar beter zorg voor dagen.

Advertenties

Een gedachte over “Feestdagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s