Moe

de afgelopen week was een heftige week.

Het was van tevoren geweten dat dingen zoals een druk(ker) therapieprogramma en kortere nachten, triggerend zijn voor mij. En het reduceren van eetgestoord gedrag zorgt ook voor extra spanning. Deze dingen maken mij moe en overprikkeld, waardoor het psychotische stuk in mij wel eens aangewakkerd kan worden. Ik was dus op voorhand al waakzaam op klachten die hiermee te maken hebben.

In het begin van de week nam ik samen met een verpleegkundige dan ook even de tijd om een plan te maken voor wanneer ik merk dat de vermoeidheid me parten speelt en ik terug meer schimmen krijg. Het faseplan is er ondertussen en ik kan er me volledig in vinden. Het bestaat uit 3 fasen waarin ik afspraken maak rond hoe ik mijzelf constructief kan bezighouden met toch genoeg rust en extra slaap in de planning.

Mijn hoop was dat ik de fasen niet nodig zou hebben: gedurende heel deze maand op fase nul. Niet echt realistisch, dat wist ik ook wel.

De overprikkeling voelde ik toenemen doorheen de week. Het wazig gevoel steeg en ik voelde me moeër met de dag. Ik merk dat ik last heb van verschuivende klachten. De spanning die ik vroeger reguleerde via mijn eetstoornis,  blijft doordat ik terug normaal eet in mijn lijf zitten. Dat leidt dan weer tot een grotere onrust en moeite met ontspannen. Slapen werd weer moeilijker, waardoor ik verder in een vicieuze cirkel van vermoeidheid en psychotische symptomen zak.

Ik sprak met het team een uur af waarop ik ga slapen, maar dat kon niet voorkomen dat ik deze ochtend voor het eerst een fase verhoogde. Ik sliep wat bij in de voormiddag, maar zelfs dat baatte niet.

Ik heb al heel de dag enge schimmen die voorbij komen en ik voel me angstig en achterdochtig.

Morgen staat er daarom rust op mijn programma zodat ik er volgende week weer tegenaan kan gaan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s